İZMİR VALİLİĞİ HURDA KAMYONLARININ KULLANDIĞI YENİFOÇA YOLUNUN YENİDEN YAPILANDIRILMASINI İSTEDİ.

Aliağa'daki ağır sanayi kuruluşlarının yol açtığı kirlilikle ilgili tartışmalar yıllardır sürerken, son olarak İzmir Valiliği, hava kirliliğinin kaynağının demir çelik fabrikalarının bulunduğu yol olduğuna işaret etti. İzmir Valiliği, Dokuz Eylül Üniversitesi ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nün hazırladığı, "Aliağa Bölgesi Durum Tespiti ve Taşıma Kapasitesi Projesi"ne göre Aliağa Belediyesi'nin ilçedeki ve İzmir'deki hava kirliliği konusunda gerekli önlemleri alması için yazı gönderdi.
Yazıda hurda kamyonlarının kullandığı Yeni Foça yolunun yeniden yapılması talebi dile getirildi. Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, "Biz yolu tamamlamak için yoğun bir çalışma içindeyiz. Ancak, bu yeterli değil, çünkü ilgili kurumların sürekli denetim yapması gerekir" dedi.
İzmir Vali Yardımcısı Mustafa Aydın imzasıyla Aliağa Belediyesi'ne gönderilen yazıda, Yeni Foça yolunun kenarında çoğunluğu demir çelik fabrikaları olmak üzere sanayi kuruluşlarının sıralandığı vurgulandı. Aydın'ın yazısında yolun sorumluluğunun Aliağa Belediyesi'nde bulunduğu belirtildi ve Çevre ve Orman Bakanlığı'nın hazırlattığı rapor hatırlatıldı. Yazıda, "Toz emisyonlarının kontrolü açısından bölgeden geçen yolların ve altyapının da iyileştirilmesi gerekir. Ulaşım yollarının iyileştirilmesine yönelik yapılacak işlerin belediyenin yatırım programına alınması, bu konuda yürütülecek faaliyetlerin bir takvime bağlanması ve valiliğimize ivedilikle bilgi verilmesi gerekir" denildi.
 

Anket

ANKETLERİMİZLE YENİ FOÇANIN NABZINI TUTUYORUZ.
Seçenek yoktur!


Hava Durumu