FOÇA, İLK ÜNİVERSİTE MEZUNLARINI VERDİ


Dokuz Eylül Üniversitesi Reha Midilli Foça Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, İlk Mezunlarını Verdi
Dokuz Eylül Üniversitesi Reha Midilli Foça Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, 2013–2014 Öğretim Yılı ‘‘1. Mezuniyet Töreni’’,  8 Mayıs 2014, Perşembe günü, Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Mezuniyet törenine; Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Foça protokolü ve askeri erkânı, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, Dokuz Eylül Üniversitesi Mali Koordinatörü ve Dokuz Eylül Üniversitesi Seferihisar Fevziye Hepkon Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Alp Timur, Dokuz Eylül Üniversitesi Reha Midilli Foça Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Avşar Kurgun, Dokuz Eylül Üniversitesi enstitü ve yüksekokul müdürleri, akademisyenler, veliler ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan mezuniyet töreninde söz alan tüm konuşmacılar, Yüksekokulun Bağışçısı Merhum Reha Midilli’yi; saygı, sevgi ve rahmetle andı.
Mezun öğrenciler adına konuşan Okul 1.’si, Gülden Akdeniz; ‘‘Bizler Dokuz Eylüllüyüz, Bizler Foçalıyız, bizler Reha Midilli’nin gülen yüzüyüz. Bizler gurur duyacağınız turizmcileriz… Yüksekokulumuz bizlere birçok yetkinlik kazandırdı. Bizleri, Türk Turizm Sektörü’nün, özgüvenli turizmcileri olarak mezuniyet gününe taşıdı. Bizlerin yetişmesinde ve olgunlaşmasında büyük rol oynayan ve bizleri bilimin ışığıyla aydınlanmanın temel olduğu Atatürk İlkeleri doğrultusunda yetiştiren değerli öğretim elemanlarımıza, tüm mezun arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum.’’ diyerek coşkusunu dile getirdi.
Dokuz Eylül Üniversitesi Reha Midilli Foça Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Prof Dr. Avşar Kurgun’da konuşmasında; ‘‘Türk Turizm Sektörü için katma değer üretebilecek, genç, dinamik, yetkin ve vizyon sahibi yönetici adayları yetiştirmek üzere, 2009 yılında eğitim-öğretim faaliyetlerine başlayan Yüksekokulumuz adına, bu uzun soluklu ve stratejik önem taşıyan ve sürekli gelişen hedefler sürecinin ilk aşamasını başarmanın gurunu yaşıyoruz. Yüksekokulumuzun kurulmasında emeği geçen, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün’e, bizlere daima akademik bir rehber olan ve yüksekokulumuzun kuruluşundan bugüne büyük emeği bulunan Üniversitemiz Mali Koordinatörü Prof. Dr. Alp Timur’a, Üniversitemiz Genel Sekreteri Prof. Dr. Can Karaca’ya, kuruluş aşamasındaki tüm üniversite üst yönetimine, kuruluş aşamasındaki Kaymakamımız Sayın Kamil Köten’e, ilk günden bugüne bizlere daima destek olan Foça Belediye Başkanımız Sayın Gökhan Demirağ’a, kuruluştan bugüne birçok konuda bizlere destek olan Reha-Necla Midilli Vakfı’na ve Başkanı Sayın Haydar Çelebi’ye, üniversitemizin daire başkanlıklarına, bizlere destek olan tüm kamu ve sivil toplum kuruluşlarına, seçkin akademik ve idare kadromuza, değerli Foça Halkına ve velilerimize çok teşekkür ediyor, mezun olan öğrencilerimizi kutluyor, meslek hayatlarında başarılar diliyorum.’’dedi. 
Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ise; ‘‘İlk günü çok iyi hatırlıyorum. Foça’ya bir üniversitenin getirilmesindeki o çok önemli serüven, hep gözümün önünde! O günden bugüne geldiğimiz süreçte ne kadar önemli adımların atıldığını en iyi şekilde görmekteyiz. Foça ve birçok yere örnek olabilecek bir yüksekokul projesi. Üniversitemizin Foça için ne kadar önemli ve değerli olduğunu bugün bir kez daha görüyoruz. Sayın Reha Midilli’nin turizme ve Foça’ya bakış açısını bir kez daha anmak isterim. Çok önemli adımlar atıldı. Bu çok kıymetli başarıda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Sevgili öğrencilerimizi de umuyorum ilçemizde çok iyi biçimde ağırlamışızdır. Bundan sonraki süreçte de aynı refleksle ve aynı düşünceyle yerel idare ve Foça olarak Üniversitemize hizmet etmeye devam edeceğiz.’’ dedi.
Dokuz Eylül Üniversitesi Mali Koordinatörü ve Dokuz Eylül Üniversitesi Seferihisar Fevziye Hepkon Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Alp Timur’da konuşmasında, Yüksekokulun kuruluşundan bugüne geçirdiği aşamaları kısaca aktardı.
Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Mehmet Füzün’de; mezun öğrencilere şöyle seslendi; ‘‘Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün temel ilkelerinden asla vazgeçmeyin. Atatürkçü olmak, onun kurduğu bu cumhuriyete ilelebet sahip çıkmak demektir. İnanıyorum ki böyle yapacaksınız.’’dedi.
Büyük sevinç ve gurur duygularının yaşandığı, Dokuz Eylül Üniversitesi Reha Midilli Foça Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, 2013–2014 Öğretim Yılı ‘‘1. Mezuniyet Töreni’’,  dereceye giren öğrencilere ödüllerinin ve mezuniyet belgelerinin verilmesinin ardından sona erdi.
 

Anket

ANKETLERİMİZLE YENİ FOÇANIN NABZINI TUTUYORUZ.
Seçenek yoktur!


Hava Durumu