ULU ÖNDERİMİZ, FOÇA’DA BÜYÜK ÖZLEMLE ANILDI

 

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK, vefatının 75. yılında, ilçemizde gerçekleştirilen tören ve etkinliklerde anıldı.

ATATÜRK’ü anma günü tören ve etkinliklerine; Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge, Foça Garnizon Komutanı Tümgeneral Yusuf Kaya, Foça Belediye Başkanımız Gökhan Demirağ, Askeri Erkan, Foça Protokolü, İl Genel Meclisi Üyelerimiz, Belediye Meclis Üyelerimiz, Foça Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Günal Menemenli, Menemen Ticaret Odası Başkanı Yılmaz Güral, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve yüzlerce vatandaşımız katıldı.

Anma programında ilk tören; Cumhuriyet Meydanı’ndaki ATATÜRK Anıtı’nda gerçekleştirildi. ATATÜRK Anıtı’na çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından, saat 9’u 5 geçe alanda nefesler tutuldu. Sirenler çaldı ve hayat durdu.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki anma töreninin ardından, Foça Belediyesi Sosyal Tesisleri’ne geçildi. Burada, 10-12 Kasım tarihleri arasında açık kalacak olan ‘‘ATATÜRK FOTOĞRAFLARI’’ sergisinin açılışı gerçekleştirildi. Menemen Ticaret Odası arşivindeki 124 fotoğrafın yer aldığı fotoğraf sergisi, çok yoğun ilgi gördü.

Anma programının finali, Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Vatandaşlar, dış camları ATATÜRK fotoğraflarıyla kaplanan Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’nin sergi holünde, 20 öğrencinin canlı heykel kompozisyonu yaratmasını ve ATATÜRK büstüne çiçek sunmasını, hayranlıkla izledi. Öğretmen Hatice Akalın’ın yazıp yönettiği ve sunumunu Kadir Çetindağ ile birlikte yaptığı; “Gökkuşağında ATATÜRK” isimli oyun, duygusallığı ve coşkuyu doruklara taşıdı. Her biri profesyonellerle kıyaslanabilecek oyunlar sahneleyen küçük öğrenciler, hayranlıkla izlendi. Oyunda, Cumhuriyet kazanımları ve ATATÜRK Devrimleri; aşçı, boyacı, sporcu ve asker gibi meslek gruplarının dilinden aktarıldı

 

Anket

ANKETLERİMİZLE YENİ FOÇANIN NABZINI TUTUYORUZ.
Seçenek yoktur!


Hava Durumu