BOŞNAKLAR PİTA GECESİ’NDE BULUŞTU.

BOŞNAKLARIN YOĞUN OLARAK YAŞADIĞI ALİAĞA’NIN ÇAKMAKLI KÖYÜ’NDE 5. KEZ PİTA ŞENLİĞİ DÜZENLENDİ.


 Boşnaklar, Aliağa’nın Çakmaklı Köyü’nde 5. Pita Şenliği'nde buluştu. Aliağa Çakmaklı Bosna Hersek Kültür ve Dayanışma Derneğince bu yıl beşinci Pita Gecesi Şenliği gerçekleştirildi. Pita Gecesi’nde konuklara Pita (geleneksel Boşnak böreği) ikram edildi.

Grup Soyo ve Ramiz’in Balkan ve Trakya yöresi türküleriyle eğlenmeye başlayan Boşnaklar, Rumeli kökenli TRT Sanatçısı Havva Karakaş’ın türküleriyle gecenin geç saatlerine dek eğlendiler. Zaman zaman Boşnakça şarkılar söyleyen Karakaş; “Örf adetlerimizi yaşatmaya devam edeceğiz, oynayacağız, eğleneceğiz, ama özellikle gençlere sesleniyorum; Srebrenitsa Katliamı’nı hiçbir zaman unutmayacağız.” dedi. Köy Meydanı’nda yapılan şenlikte ayrıca köyün gençlerince hazırlanan folklor gösterisi yapıldı. Gecede yaklaşık 2 bin davetliye gün boyu köyün kadınlarınca hazırlanan Pita Böreği ikram edildi.

Aliağa Çakmaklı Bosna Hersek Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Barış gelenekselleşen Pita şenliklerini 5 yıldan bu yana yaptıklarını belirterek; ”Boşnak kültürünü yaşatmaya devam edeceğiz. Bizlerle bu günü paylaşan herkese ayrıca börekleri yapan kadınlarımıza çok teşekkür ederiz.” dedi.

5. Pita Gecesi Şenliği’ne; Bosna Hersek Büyükelçiliği Müsteşarı Dr. Sabit Subasiç, Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, Foça Belediye Başkan Vekili Osman Yurtseven, Manisa Üçpınar Belediye Başkanı Yasin Halat, Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Erdinç Şen, Sancak Kosova Rumeli Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Ok ve çevre ilçelerden gelen çok sayıda Boşnak vatandaş katıldı

 

Anket

ANKETLERİMİZLE YENİ FOÇANIN NABZINI TUTUYORUZ.
Seçenek yoktur!


Hava Durumu