50 KURUŞA SU İKİNCİ YILINDA

 

Yeni Foça’da  yıllardır dağdan borularla getirilen ve zaman içinde dağda belediye tarafından kurulan depolarda toplanarak şehre aktarılan tatlı su çeşmelerine bu senede kilit ve saat takıldı.  

Foça Belediyesi tarafından görevlendirilen personel tarafından her gün sabah 08’00-12.00 ile 16.00-20.00 saatleri arasında açılan tatlı su çeşmelerinden su almak isteyenler litresine 5 kuruş ödemeye başladılar.   Depoları yenileyen belediye tatlı su şebekesini ve deposunu bu sayede kontrol altında tutmayı amaçlıyor. İlk kez 2009 yılının yaz sezonunda başlatılan paralı su uygulaması kışın ücretsiz olarak hizmet veriyor.  Aradan gecen zaman içinde ise suyun paralı olmasına üzülenler kadar sevinenlerde var. Sevinen vatandaşlar belediyenin suyu satması ile sağlık açısından daha içilir olduğuna ve kullanım amacına uygun hale geldiğini savunuyorlar. Ücretsizken bu suyla arabasını yıkayanların evinde banyo yapmak için kullananların bile olduğunu savunuyorlar.  

Suyun paralı olmasına itiraz edenler ise yıllardır kullanılan suyun paralı olması belediyeye bir kazanç sağlayacağına inanmıyor. Alınan paraların bu suların başına konulan insanların maaşını bile karşılayamayacağını savunarak, suyun yeniden halkın kullanımına ücretsiz olarak açılmasını istiyorlar.  

 

Anket

ANKETLERİMİZLE YENİ FOÇANIN NABZINI TUTUYORUZ.
Seçenek yoktur!


Hava Durumu