ALIRKEN İYİ

Geçtiğimiz günlerde Aliağa Belediyesi Sınırları içinde kalan Yeni Foça Kavşağından Çakmaklı istikametine giden (Sanayi Caddesi) yolun durumu hakkında iç karartıcı tabloyu yazmıştım. Düzenlemesi yapılan göbek yarım kalmış, bordürler yollara savrulmuş, aydınlatma için dikilen direğe kısmet olup bir gün bile elektrik verilemedi demiştik.   5000’e yakın insanın çalıştığı bu bölgede haliyle bu boş vermişliğe birçoğumuz da her gün şahit olduk. Olmaya da devam ediyoruz. Olayın gerçek yüzü ise bu yazımızdan sonra ortaya çıktı. İşte bir ilçenin girişini karartan, sanayi caddesini kabusa çeviren sebepler.  

 TEDAŞ Trafo istiyor Aliağa Belediyesi alternatif arıyor  

 Önce İzmir –Çanakkale karayolunun Yeni Foça Kavşağı ile işe başlayalım. Kavşak 2009 yılının yaz aylarında düzenlemesi yapılmaya başlandı. Göbek yapıldı. Sinyalizasyon işlemleri bitirildi derken ortaya bir gecekondu manzarası çıktı. Karayollarının yaptığı göbek. yol asfaltlama çalışmaları sırasında tali yol vermek için bozuldu. Aradan geçen 6 aydan uzun bir zamandır r asfaltlama çalışmaları bitmesine rağmen sökülen bordürler yeniden betonlanıp yerine konmadı. Devrilen taşlar yollarda rastgele duruyor.   Göbekte Aliağa Belediyesi tarafındanilçenin girişine yakışır bir aydınlatma direği dikildi. Bu seferde TEDAŞ enerji vermedi. Sebep belediyeden aydınlatma için trafo istemesi. Aliağa belediyesi ise 3- 4 milyarlık trafo dan kaçınma pahasına ilçenin girişini karanlıkta bırakırken göbeğe yakın Kılıçlar Hurdacılığın trafosundan enerji almak için uğraşıyor. Ama 6 aydır bu işi de çözebilmiş görünmüyor. İnatlaşma yüzünden her gün binlerce otobüs, kamyon ve özel aracın geçiş yaptığı göbek gece oldum mu kabus kavşağına dönüyor.  

Adı “Sanayi Caddesi” Kendi dağ yolu.  

Bir ilçe düşünün nüfusu, ekonomisi ile birçok İlimizden daha büyük. Bir ilçe düşünün bu ilçenin Belediye gelirlerinde çok önemli bir kaynak adını “Sanayi Caddesi” dediği bir yol üzerinde sağlı sollu kurulu fabrikalardan sağlıyor. Bu fabrikalar Türkiye demir- çelik üretiminin %40’ını sağlıyor. Bu cadde üzerindeki Enka Doğalgaz Çevrim Santralı ile Türkiye Elektrik Üretiminin yaklaşık %10’unu sağlıyor. Bu Cadde üzerinden Nemrut Limanına gelen gemilerinin yükleri taşınıyor. Bu cadde üzerinden Yeni Foça- Foça istikametindeki tatil ve ören yerlerine ulaşılıyor.   Bu yolun nasıl olması lazım?   Aklınızdan geçeni duyar gibiyim. Uzaklarda olup gözünde yolu canlandıranlar: 4 şeritli, her iki yanında pırıl pırıl sokak lambalarının olduğu bir yerdir herhalde diyebilir. Ama Aliağa’da yaşayanların yaka silktiğini görür gibi oluyorum.   Hava kapalı, birazda yağmur yağdı ise aracınızın tekeri patlamadan, camına seken bir taş gelip camınızı kırılmadan, önünüze fırlayan sokak köpeklerinden kaçıp tarlalara düşmedi iseniz şanslısınız demektir.   Peki nerde ise dağ başındaki bir evin önüne sokak lambası koyan TEDAŞ veya Aliağa Belediyesi neden bu yolu aydınlatmıyor? Karayolları neden yolun bakımını düzgün yapmıyor?   TEDAŞ’ın ödeneği yok, Karayollarının Planı bu seneki bütçede çıkmamış, Aliağa Belediyesi de gönderdiği açıklamada “en kısa zamanda yapacağız” diyor.  

Konunun takipçisiyiz.  

 Haydi kolay gelsin.

 

Anket

ANKETLERİMİZLE YENİ FOÇANIN NABZINI TUTUYORUZ.
Seçenek yoktur!


Hava Durumu