YENİFOÇA'DA JEOTERMAL SU KAYNAĞI BULUNDU.


Foça Jeotermal Araştırma Grubu tarafından, İzmir İl Özel İdaresinden alınan izinle yaptırılan araştırma ve sondaj çalışmalarında, Yeni Foça Bucak mevkisinde jeotermal su kaynağına ulaşıldı.

Grubun kurucusu Ömer Faruk Tunca, gazetecilere yaptığı açıklamada, Foça Jeotermal Araştırma Grubu'nu, çevre ilçelerde olduğu gibi Foça'da da jeotermal su kaynağı olması gerektiği düşüncesinden hareketle 2006 yılında kurduklarını söyledi. Tunca,gerekli izin prosedürünü tamamlayarak, belirledikleri alanlarda bu konuda faaliyet gösteren firmalar yoluyla sondaj çalışması yaptıklarını ifade etti.

Tunca, Yeni Foça Bucak mevkisinde 400 dönüm alan üzerinde yaptıkları aramalarda, 378 metre derinlikte jeotermal su kaynağına ulaştıklarını açıkladı.

Kaynakta ilk tespit edilen su sıcaklığının 45 derece olduğunu ancak sağlıklı ölçüm değerinin 1 ay sonra ortaya çıkacağını belirten Tunca, ''Suyun diğer değerleri ile ilgili gerekli resmi analiz çalışması, kuyumuzun tamamen temizlenmesinden sonra yapılacak'' dedi.

Tunca, Foça'da jeotermal kaynak bulunmasının, ilçede turizmin 12 aya yayılabilmesi açısından büyük önem taşıdığını söyledi.
 

Anket

ANKETLERİMİZLE YENİ FOÇANIN NABZINI TUTUYORUZ.
Seçenek yoktur!


Hava Durumu