YENİFOÇA METRO YA KAVUŞUYOR

YeniFoça’nın 14 km yakınından  geçecek olan Aliağa-Menderes Metro hattında Nisan ayında deneme seferleri yapılması bekleniyor. 

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa-Menderes Projesi’nde yüklenici firmanın taahhüdünü yerine getirmemesi nedeniyle yarım kalan 6 istasyondan 4’ünü daha yapımını tamamladı.  Mart’ta Karşıyaka Tüneli istasyonlarının, Nisan’da da Çiğli’deki depo tesislerinin bitirilmesiyle birlikte, Aliağa-Menderes Raylı Sistem Projesi’nde inşaat işlerinin tümü tamamlanmış olacak.


İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin kuzey-güney gelişme alanlarını birbirine bağlayan ve Türkiye’deki en yaygın kent içi demiryolu ulaşım ağı olan Aliağa-Menderes Banliyö Sisteminin Geliştirilmesi Projesi’nde imalatları hızla tamamlıyor.


80 kilometrelik mevcut demiryolunun metro standartlarına çıkarılması için hazırlanan projeye ilişkin yatırımların tamamlanıp hattın işletime alınması için hızlı tempoda çalışan İzmir Büyükşehir Belediyesi, daha önce yüklenici firmanın taahhüdünü yerine getirmemesi nedeniyle sözleşmesini fesh ettiği yarım kalan 6 istasyondan 4 tanesinin yapım çalışmalarını tamamladı. Aliağa -Menderes Banliyö Sisteminin Geliştirilmesi Projesi 1. etap işleri arasında yer alan Sarnıç, Esbaş, Semt Garajı ve Koşu istasyonları tamamlanırken, Salhane ve Turan istasyonlarının inşaatlarının da bu ayın sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.


6 istasyon ile yapımı Mart ayında tamamlanacak olan Karşıyaka Tüneli istasyonları ve Nisan ayında bitecek olan Çiğli’deki depo tesisleriyle birlikte Aliağa Menderes Raylı Sistem Projesi inşaat işlerinin tümü tamamlanmış olacak.

 
 

Anket

ANKETLERİMİZLE YENİ FOÇANIN NABZINI TUTUYORUZ.
Seçenek yoktur!


Hava Durumu