KEMİKLERİNİZE YATIRIM YAPIN EĞİLMEDEN AYAKTA KALIN

Uluslararası Osteoporoz Vakfı, Türkiye Osteoporoz Derneği ve Foça Belediyesi’nin işbirliği ile bugün Reha Midilli Kültür Merkezi’nde Foça’lı bayanlarla ‘‘ 20 Ekim Dünya Osteoporoz Günü - Kemiklerinize Yatırım Yapın Eğilmeden Ayakta Kalın ’’ adlı bilgilendirme toplantısı yapıldı.  

Toplantı öncesi, Ege Üniversitesi Akademisyenler Orkestrası tarafından Foçalı bayanlara mini bir konser verildi.  

Toplantıya konuşmacı olarak; Prof Dr. Berrin DURMAZ – Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı, Prof Dr. Özlen PEKER - Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı, Prof Dr. Yeşim KİRAZLI - Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı ve Doç Dr. Özlem ŞENOCAK - Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı, katıldılar.   Öğretim görevlileri toplantıda genel olarak, kemiklerin sessiz hırsızı olarak bilinenOsteoporoz - kemik erimesi nedir, teşhis ve tedavi yöntemleri nelerdir konularında bilgiler verdiler ve ilerleyen yaşlarda kemiklerin incelmesi, zayıflaması ve kırılması olarak karakterize edilen Osteoporoz’un beden üzerinde yaratacağı tahribatın en aza indirilmesinde, günlük diyetteki kalsiyum ile D vitamininin iyi ayarlanmasının yanında doğru yapılacak egzersizin önemi vurguladılar.  

Toplantı bitiminde Foça’lı bayanların ücretsiz kemik ölçümleri yapılırken aynı zamanda kemiklerin dostu olarak bilinen sütten yapılan tatlılar ikram edildi.

 

Anket

ANKETLERİMİZLE YENİ FOÇANIN NABZINI TUTUYORUZ.
Seçenek yoktur!


Hava Durumu