BU DA KÖTÜ HABER..

Ankara’dan gelen haberlere göre, eylül ayının son haftasında ihaleye çıkması beklenen Yeni Foça Yat limanı için şu ana kadar yatırımcı çıkmadığı için ihale açılamadı.  

DLH tarafından ihale aşamasına getirilen ancak yatırımcı olmaması nedeniyle beklemede kalan Yeni Foça Yat limanı bir gün inşallah Kordon Caddesi Mezarlık önü mevkiine yapılacak. 330 yat kapasiteli limanın ana dalgakıranı 492 metre olurken tali dalgakıranı 135 metre olacak. 500 metrelik rıhtıma sahip olacak limana 330 metrelik de iskele inşa edilecek. Liman sayesinde 38 bin metrekarelik su alanı korunacak.  

 DLH Genel Müdürlüğü’den yapılan açıklamalara göre; yap-işlet-devret modeliyle hayata geçecek Yeni Foça Yat limanın yapım süresini 2.5 yıl, işletme süresini ise 34.5 yıl olarak belirledi. İhaleyi kazanan firma, limanın beton gövde, iskele gibi altyapı ve yatçıların konaklaması için gereken restoran, kafeterya, tamirhane gibi yaklaşık 10 milyon YTL'lik üst yapı inşaatlarını 2.5 yılda bitirecek. Aynı firma limanı 34.5 yıl da işletme hakkına sahip olacak.  

 Yücel UYSAL

 

Anket

ANKETLERİMİZLE YENİ FOÇANIN NABZINI TUTUYORUZ.
Seçenek yoktur!


Hava Durumu