"RASTGELE" TAMAM..

25-27 Eylül 2009 tarihlerinde Foça Belediyesi, Foça Merkez Su Ürünleri Kooperatifi ve Marmara Gold işbirliği ile 9. kez düzenlenen Foça Rastgele Balıkçılık Festivali 27 Eylül Pazar gecesi saat:21.00’de Belediye Meydanı’nda gerçekleştirilen Grupal Enfeksiyon konseri ile sona erdi.  

Festivalin 3. günü tüm deniz ve balık severlerin katılımıyla, amatör balık tutma yarışması, Foça’lı balıkçıların tekne onarım ve bakımı, tavla ve satranç turnuvası yine tüm Foça’lı balıkçıların hazırladığı mangal partisi’nde Foça ve Foça’lı misafirlerimize balık-ekmek ikram edildi. Bu sırada Grup Efendy Belediye Meydanı’nda konser verdi. Meydandaki coşku görülmeye değerdi. Balıkçılar, çocuklar , Foça’lılar ve misafirlerimiz sık sık halay çekip dans ederek folklör ekiplerine eşlik ettiler.  

Akşam 21.00’de Belediye Meydanı’nda gerçekleştirilen Grupal Enfeksiyon konseri sonrası sahneye çıkan Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, ‘‘ Biz Foça’lılar deniz sever milletiz. Elli kürekli kayık yapıp ta Foça’dan Marsilya’ya gidip koloni kurmuşuz. Deniz, biraz da özgürlük demektir. Foça’nın denizle ilişkisibinlerce yıldır devam etmektedir. Phokaia’den Foça’ya devam eden ilişkide binlerce yıldır deniz hep vardı. Üç gün süren Festivalde hep birlikte tüm misafirlerimizle RASTGELE dedik. Festival’de emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.’’ dedi.  

 

Anket

ANKETLERİMİZLE YENİ FOÇANIN NABZINI TUTUYORUZ.
Seçenek yoktur!


Hava Durumu