YENİFOÇA YAT LİMANI TALİPLERİ BELLİ OLDU.

Pandemi nedeniyle 17 Aralık’tan 18 Ocak tarihine ertelenen Yeni Foça Yat Limanı’nın üstyapı ve servis birimlerinin ihalesi dün gerçekleşti. İhaleye aralarında Setur Grubu adına Tek Art Kalamış-Fenerbahçe’nin de olduğu 5 firma teklif verdi. İhale Komisyonu’nun firmalar tarafından sunulan dosyalardaki yeterlilikleri inceledikten sonra kararını iki ay içinde açıklaması bekleniyor.
Dalgakıranları, dolgu sahaları ve rıhtımları Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından üstlenilen bir “kıyı projesi” olan Yeni Foça Yat Limanı’nın  “Yap-İşlet-Devret” modeli ile üstyapı ve servis birimleri için açılan ihale dün gerçekleşti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü İhale Komisyonu tarafından yapılan ihaleye Kocaeli’den Es Group Endüstriyel Yapı Malzemeleri, Ankara’dan 3 El Grup Enerji Madencilik İnşaat A.Ş., Antalya merkezli Desird & Antmarin, Setur Grubu adına Tek Art Kalamış -Fenerbahçe A.Ş. ve Mersin Marina olmak üzere beş firma katıldı.

DOSYALARA ÜÇ AŞAMALI İNCELEME
Katılımcı firmalar tarafından sunulan dosyalar İhale Komisyonu tarafından üç aşamalı değerlendirmeye tabi tutulacak. İlk aşamada dosyalarda belirtilen yeterlilikler incelenecek. Belgeleri yeterli bulunan firmalar daha sonra projelerindeki tutarlılık ve mevzuata uygunlukları, son aşamada da yatırım tutarları ve teklifleri açısından değerlendirilecek.
İhale sürecinin yaklaşık 2 ay içinde tamamlanacağı ve kazanan firmanın 2021 yılının ortalarında yatırıma başlayabileceği ifade edildi.

İŞLETME SÜRESİ 49 YILA KADAR UZATILABİLECEK
Yatırım süresi en fazla 18 ay olacak. Yeni Foça Yat Limanı’nın 2022 yılı Mayıs veya Haziran ayında tamamlayarak işletmeye açılması hedefleniyor. Ancak ihaleyi kazanan firma, yatırımı daha önce tamamlayabilirse, açılış tarihi erkene çekilebilecek.
YİD (Yap-İşlet-Devret) modeli ile ihaleyi kazanan firma, 28,5 yıl süre ile Yeni Foça Yat Limanı’nı işletecek. Belirli koşullar doğrultusunda bu sürenin 49 yıla kadar uzatılması söz konusu.

Kaynak: TurkSail
 

Anket

ANKETLERİMİZLE YENİ FOÇANIN NABZINI TUTUYORUZ.
Seçenek yoktur!


Hava Durumu