YENİFOÇA'YA DOĞALGAZ VERİLMEYE BAŞLANDI.


Yenifoça'da altyapısı tamamlanan mahallelere doğalgaz verilmeye başlandı. Bu çerçevede Yenifoça'da  ilk doğal gazı 9 Ocak 2012 den itibaren evinde kullanmaya başlayan Yücel Uysal. kullanmaya yabancı olmadıkları doğalgazın yenifoça ya gelmesinden dolayı memnuniyetini belirtti. Uysal bundan sonra açılan kanalların biran önce kapatılmasını istedi.

İzmir Doğal Gaz’dan Yeni Foça’ya yatırım 18.9.2020 de programa alındı. . İzmir Doğal Gaz Genel Müdürü Ahmet Yetik; Yeni Foça sakinlerinin doğal gazı bu kış ısınma, ocak ve sıcak su olarak birlikte ya da ayrı ayrı kullanabileceklerini söyledi. 

2005 yılından bu yana İzmir’de doğal gazın dağıtım ve işletmesini üstlenen İzmir Doğal Gaz, çevre ilçelerdeki yatırım ve genişletme çalışmalarını büyük bir hızla sürdürüyor. Yeni Foça’da 2018 yılında Cumhuriyet Mahallesi’nde başlatılan doğal gaz çalışmaları, bu yıl üç mahalleyi kapsayacak şekilde genişletildi. 

Üç mahalleye daha doğal gaz

Yeni Foça’da doğal gaz altyapı çalışmalarına kısa sürede başlayacaklarını belirten Yetik, “Bölgeden doğal gaza karşı önemli bir talep var. Yılın son çeyreğinde şartlarımızı zorlayarak Fatih, Mustafa Kemal Atatürk ve Fevzi Çakmak mahallerinde yatırım yapma kararı aldık. Bu mahallelerde yaşayan sakinlerimizi yıl sonuna kadar doğal gazın temizliği, ucuzluğu ve konforu ile buluşturacağız. Ekiplerimiz konutları ziyaret ederek bilgilendirme çalışmalarına başladılar. Vatandaşlarımız mahalle muhtarlıklarına da başvuruda bulunarak gerekli bilgileri alabilirler” dedi.

5 bin 800 haneye doğal gaz

Yeni Foça’da gerçekleştirilecek altyapı çalışmaları kapsamında 6,4 kilometre çelik hat, 46 kilo metre polietilen ana hat, 36 kilo metre servis hattı imalatı yapılacak. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte toplam 5 bin 100 adet bina ve bunları kapsayan 5 bin 800 adet hane doğal gaza ulaştırılmış olacak.


 

Anket

FOÇA BELEDİYE BAŞKANI FATİH GÜRBÜZ'ÜN YENİFOÇA'YA YAPTIĞI HİZMETLERDEN MEMNUNMUSUNUZ?
Toplam 37 Oy

Hava Durumu