FOÇA’DA ‘‘DENİZCİLİK BAYRAMI’’ COŞKUSU

FOÇA’DA ‘‘DENİZCİLİK BAYRAMI’’ COŞKUSU
“1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı” kutlamaları, Foça’da büyük coşku ve mutluluğa sahne oldu. Yoğun ilgi gören kutlamalara, Foça protokolü, denizciler ve deniz dostları katıldı.
Foça Küçükdeniz Limanı’nda düzenlenen etkinlikler, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’mızın söylenmesiyle başladı. Bağarası Cemil Midilli İlkokulu Öğrencileri ‘Şen Denizciler’ isimli müzikli gösterilerini sundu. Yüzme yarışmaları, heyecanla izlenen ‘yağlı direkten bayrak alma’ ve ‘denizden tabak çıkarma’ yarışmaları, yine eğlenceli anlara sahne oldu. Yanı sıra, öğle saatlerinde Küçükdeniz Limanı açıklarına gelen Foça Yelken İhtisas Kulübü sporcuları, yelken gösterileri ve yarışları yaptı.
Foça Kaymakamı Ali Çetin, Garnizon Komutanı ve Amfibi Görev Grup Komutanı Tuğamiral Yalçın Payal, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Foça Belediyesi Meclis Üyeleri Beyhan Türker, Zeynep Çemrek, Ali Aktaş ve Serdar Tunçbay, Foça Liman Başkan Vekili Mustafa Çankaya, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Emre Şahin, Mal Müdürü Mehmet Demir ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Akar, dereceye giren yarışmacılara madalyaları ve ödülleri ile Bağarası Cemil Midilli İlkokulu Öğrencilerine hediyelerini verdi.
Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı için bir mesaj yayınladı. Başkan Demirağ mesajında; “Köklü, büyük bir tarihi geçmişi olan Denizciliğimizin bayramı ‘Kabotaj Bayramı’nın 92. Yıldönümünü kutluyor. Tüm denizcilerimize yollarının açık olmasını diliyorum. Yaşamını denizlerde yitiren deniz şehitlerimizi de saygı ve minnetle anıyorum” dedi.
Foça’daki ‘‘1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’’nın 2018 Yılı kutlamaları; Deniz Kuvvetleri Komutanlığı A1540 Söndüren Gemisi’nin gösterisi ve vatandaşların alkışları arasında sona erdi.
 

Anket

ANKETLERİMİZLE YENİ FOÇANIN NABZINI TUTUYORUZ.
Seçenek yoktur!


Hava Durumu