ZAFER BAYRAMI YILDÖNÜMÜNDE BÜYÜK COŞKU

Foça Belediyesi’nce düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları çok büyük coşkuya sahne oldu…
Foça’da, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 95. Yıldönümü dolayısıyla düzenlenen Fener Alayı ve Atatürk Oratoryosuna yüzlerce vatandaş katıldı.
Rüzgârlı havaya karşın, yoğun bir katılım sağlayan vatandaşlar; Kahraman Türk Ordusunun, Mustafa Kemal’in başkumandanlığında, Anadolu’yu işgal eden düşman kuvvetlerin karşısında büyük bir galibiyet elde ettiği 30 Ağustos Zaferi’nin 95. Yıldönümünde, coşkulu ve duygulu anlar yaşandı.
Kavala Kafe önünden başlayıp, Beşkapılar Kalesi önünde sona eren Fener Alayına katılan yüzlerce vatandaş, marşlar eşliğinde yürüyüp meşaleleriyle geceyi aydınlattı. 
Fener Alayının ardından, Beşkapılar Kalesi’nde düzenlenen program; Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve aziz şehitlerimizin manevi huzurunda bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın söylenmesiyle başladı.
Beşkapılar Kalesi’nde sahnelenen Atatürk Oratoryosuna, Şair-Yazar Hüseyin Yurttaş, onur konuğu olarak katıldı. Hüseyin Yurttaş; 30 Ağustos Zaferi’ni şiirsel biçimde anlattı.
Foça Belediyesi Foça Kent Konseyi Kültür Sanat Grubu’nun hazırladığı Atatürk Oratoryosu’nu, Nuray Çiloğlu yönetti. Koroya, müzikleriyle Alaaddin Yiğit ve Oğuzhan Çakırefe eşlik etti. Atatürk Oratoryosu, Derya Çakırefe yönetimindeki Foça Belediyesi Halk Oyunları ekibinin küçük öğrencilerinin sunduğu ‘‘Harmandalı’’ oyunu ile sona erdi.
Programın bitiminde, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Şair-Yazar Hüseyin Yurttaş, Foça Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Kültür, Sanat ve Çalışma Grubu Başkanı Nuray Çiloğlu ve programda tüm emeği geçenlere teşekkür etti.
Etkinliğe katılan herkesin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutlayan Başkan Demirağ; ‘‘Çok anlamlı bir gün. Zafer Bayramını çok coşkuyla kutluyoruz Foça’mızda. Çok şanslıyız; Foça’mızda aydın insanlarımız var, gençlerimiz var, Kent Konseyimiz var. Birlik ve beraberlikten yanayız. Ulu Önderimiz Atatürk’ün izindeyiz! ’’ dedi.
Beşkapılar Kalesini dolduran büyük koro, finalde İzmir Marşı’nın birlikte söyledi.
 

Anket

ANKETLERİMİZLE YENİ FOÇANIN NABZINI TUTUYORUZ.
Seçenek yoktur!


Hava Durumu