YENİFOÇA’DA CAMİLERİMİZ RAMAZANLA BİRLİKTE DOLUP TAŞIYOR.

  
Onbir ayın sultanı Ramazan ‘la birlikte akşam teravih için camileri dolduran Müslümanlar, gece sahura kalkmanın mutluluğunu yaşadı. Camiler bayram havasına bürünürken, minarelerden yayılan kandil ışıklarıyla Yeni Foça Ramazan'ın rengini aldı.
 
 
Ramazan ayının şevk ve heyecanını yaşayan vatandaşlar, Yüce Yaradan'ın devlete, millete zeval vermemesi için dua etti. Camilere gelenler, içeride yer bulamayınca namazlarını avluda kıldı. Yüzyıllardır devam ede gelen hatimle teravih namazı kılma geleneği bu sene de sürdürüldü. Teravih namazını kılmak isteyen kadınlara da camilerin üst katları ayrıldı. Camilerde verilen ilk vaazin konusu Ramazan ayı ve orucun faydalarıydı.
   
Ramazan’ın ilk sahuru, Türkiye’nin uç noktaları Ardahan’da 05.17,Çan akkale’de ise 06.24’te sona erecek. Üç büyük kentten İstanbul’da 06.12, Ankara’da saat 05.58, İzmir’de ise saat 06.24 oruca başlama saati. Her yıl, geçen yıla göre 10 gün öne gelen ramazan ayı önümüzdeki 8 yıl boyunca da yaz aylarına rastlayacak. Bu yıl günde ortalama15 saat oruç tutulacak.
 

Anket

ANKETLERİMİZLE YENİ FOÇANIN NABZINI TUTUYORUZ.
Seçenek yoktur!


Hava Durumu