CUMHURİYETİMİZ 92. YAŞINDA


Cumhuriyetimizin Kuruluşu'nun 92. Yılı kutlamaları başladı.
Foça Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen ilk törenlerde Atatürk Anıtına çelenk sununu yapıldı.
Şanlı Cumhuriyetimizin kuruluşunun 92 yılı kutlamaları, 28 Ekim 2013 Çarşamba günü, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na; Foça Kaymakamlığı, Foça Garnizon Komutanlığı ve Foça Belediye Başkanlığı çelenkleri sunumu ile başladı.
Foça Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törenlere, Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge’nin yanı sıra, Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Foça Garnizon Komutanı, Askeri Erkan, Belediye Meclisi Üyeleri, Öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Cumhuriyetin Kuruluşunun 92. Yılı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Başkan Demirağ mesajında; “Cumhuriyetimiz; Ulu Önder Atatürk'ün açtığı yolda uygarlık seviyesine ulaşmak için ilelebet olumlu atılımlarla yürüyecektir. Atamızın; 'Cumhuriyet, Ahlaki değer ve niteliklere duyarlı bir iradedir. Cumhuriyet Fazilettir' sözü yaşam anahtarımız olmalıdır. En önemli görevimiz bu büyük onuru korumaktır. Büyük Önder Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını, canından aziz bildiği vatanı için kanlarını bu toprağa dökmüş şehitlerimizi rahmet ve gazilerimizi minnetle anıyor, Cumhuriyet Bayramımızı yürekten kutluyorum” dedi.
Cumhuriyetin Kuruluşunun 92. Yılı törenlerine 29 Ekim 2015 Çarşamba günü Foça Kaymakamlık Makamında gerçekleştirilecek Tebrikat Töreni’nin ardından Foça Belediyesi Nihat Hüsenay Stadı’nda devam edilecek.
Öte yandan 29 Ekim 2015 Parşembe Günü saat 18:30’da Foça Belediyesinin düzenlediği Cumhuriyet Yürüyüşü gerçekleştirilecek.
Cumhuriyet Yürüyüşü;
Foça Kavala Kafe, Yeni Foça Çınar Kafe, Gerenköy Meydan ve Bağarası Foça Belediyesi Sosyal Marketi önünden saat 18:30’da başlayacaktır.
 

Anket

FOÇA BELEDİYE BAŞKANI FATİH GÜRBÜZ'ÜN YENİFOÇA'YA YAPTIĞI HİZMETLERDEN MEMNUNMUSUNUZ?
Toplam 37 Oy

Hava Durumu