YENİFOÇA 24 SAAT DOKTOR İSTİYOR.

Yeni Foça 12 ay 24 saat sağlık hizmeti istiyor. Sağlık Ocaklarının kapanması ile zor anlar yaşayan Yeni Foçalılar benzer bir çalışma ile sağlık hizmeti taleplerini dile getirme anlamında ciddi bir çalışma başlatmıştı. Dönemin YENİ FOÇA GÜZELLEŞTİRME DERNEĞİ BAŞKANI Nural Kıran ın başlattığı imza kampanyası devamında yapılan çalışmalar sonunda Sağlık Bakanlığı tarafından talepler değerlendirilmeye alınmış; talep üzerine Foça Belediyesi nden yer tahsisi yapılması durumunda böyle bir hizmet verilebileceğinin ortaya konması ile birlikte Yeni Foça da semt poliklinigine kavuşmuş olmuştu.

Yaz aylarının geride kalmasıyla; sekteye uğramaya başlaması sonucu MHP meclis üyesi Taner Acar ile bir araya gelen vatandaşlar; sorunun çözümü noktasında imza kampanyası başlattı.Yetkililerden konunun ciddiyetini fark etmelerini; sağlık hizmetlerindeki aksamaların bir an önce giderilmesini isteyen Acar; ''Hafta sonları zaten kapalı halkımız hizmet alamıyor. Hafta içi  ise saat 16.00 dan sonra kapıya kilit vuruluyor. Oysa semt polikliniği burada çok önemli. Yeni Foça Kozbeyli Yeni Köy  Gencelli ve Horoz gediği için hayati önem taşıyor. Bu bölgede yaşayan insanlarımızın hastalanması durumunda ulaşabilecegi en yakın sağlık birimi. Ancak 16.00 dan sonra iğne yaptırmak gibi bir şansları bile yok. Bir vatandaşımız hastalandığında en yakın Aliağa  Menemen  ya da Foça ya gitmek durumunda. Taksi tutacak parası olmayan vatandaşımız ne yapacak? Kulağıma gelen duyumlar ise hayret verici. Poliklinik mesaisini bitirdiği için kapalı olduğundan  yatalak hastasına sonda taktırmak zorunda olan bir vatandaşımız mevcut sağlık görevlilerine para ödemek zorunda kalmış. Hastaneden iğne tedavisi alan hastalar akşam iğnelerini para karşılığında bir sağlık görevlisi bulup;  bu şekilde tedavisini sürdürebiliyorlar. 3500 kişinin yaşadığı Yeni Foçada; semt polikliniği çevre köyler ile yaklaşık 5000 kişiye hizmet veriyor. Bu konuda halkımızın 24 saat sağlık hizmeti alması için başlattığımız imza kampanyasına 2 günde 900 kişi imza verdi. Birkaç gün içinde daha da büyüyeceğini düşünüyorum. Bu konuda bizler üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. İmza kanpanyamıza destek veren. Böylesine önemli bir konuda bizi destekleyen tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.'' dedi

Yeni Foça sakinlerinden Ahmet Güldürdek ve arkadaşları neredeyse kapı kapı dolaşıp bıkmadan usanmadan vatandaşlar ile konuşuyorlar. Yağmur çamur demeden olabilecek herkesin bu konuda destek olması için çaba sarfediyor.

Kaynak:işaret Gazetesi /Foça

 

Anket

ANKETLERİMİZLE YENİ FOÇANIN NABZINI TUTUYORUZ.
Seçenek yoktur!


Hava Durumu