YENİFOÇA'DA HEM YILSONU SERGİSİ BEĞENİ TOPLADI.

Foça Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, yılsonu ilk sergisini Yenifoça Çok Amaçlı Salon’da açtı.

Yılsonu sergisine; Kaymakam Niyazi Ulugölge, Foça Belediye Başkan Vekili Beyhan Türker, Cumhuriyet Baş Savcısı Ali Zorlu, Belediye Başkanı Gökhan Demirağ’ın eşi Derya Demirağ, İlçe Milli Eğitim Müdürü Celal Yıldız ve vatandaşlar katıldı. Yenifoça Çok Amaçlı Salon’da düzenlenen serginin açılış töreninde konuşan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Kutlu, halk eğitim merkezinin açtığı kursların toplumda kaynaşmayı sağladığını ve vatandaşların sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda gelişmesine yardımcı olduğunu söyledi. Kutlu; “Bu doğrultuda yaptığımız kurs çalışmalarıyla, vatandaşlarımızın boş zamanlarını değerlendirmesine, kişisel gelişmelerini arttırmada ve meslek edinmelerine katkı veriyoruz.” dedi.

Halk Eğitim Merkezi olarak 2013-2014 yılı içinde Yenifoça’da, el sanatları, turistik ve hediyelik eşya yapımı, takı, giyim ve mis sabun üretimi kursları açtıklarını söyleyen Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Kutlu; “Bu ürünleri yapan kursiyerlerimizin bazıları boş zamanlarını değerlendirirken, önemli bir kısmı ise yaptıkları ürünleri satarak aile bütçesine katkı sağlıyorlar.” dedi. Eğitimin beşikte başlayıp hayatın sonuna kadar devam ettiğini belirten Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge ise; “Okul çağının dışında kalan vatandaşlar için yaygın eğitim yapıyoruz. Talep olması halinde Halk Eğitim bünyesinde çeşit kurs açıyoruz. Foça şanslı bir ilçe. Çünkü kurs açılabilecek çok sayıda mekan ve özveri ile talep eden vatandaş var.” dedi.

Kaymakam Ulugölge; “Hediyelik eşya sektörünü önemsiyorum. İlçemize çok sayıda yerli ve yabancı turist geliyor. Sattığımız mamüllerin çoğu yabancı menşeli. Biz istiyoruz ki, el emeği, göz nuru ürünleri burada üretelim ve satalım. İlçemizin tanıtımını yapalım. Sizlere düşen görev ilçemizi temsil eden ürünleri seri bir şekilde üretmektir.” diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından Foça Halk Eğitim Merkezinin kurslarını başarı ile bitirenlere sertifikaları verildi.

 

Anket

FOÇA BELEDİYE BAŞKANI FATİH GÜRBÜZ'ÜN YENİFOÇA'YA YAPTIĞI HİZMETLERDEN MEMNUNMUSUNUZ?
Toplam 37 Oy

Hava Durumu