YENİFOÇA ARITMA TESİSİ’NİN İHALESİ, 15 NİSAN 2014 SALI GÜNÜ YAPILACAK

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü; kamulaştırma sorunu, açılan davalar ve kurumlarca verilmeyen izinler nedeniyle bir türlü hayata geçirilemeyen ‘‘Yenifoça İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’’ ve kanalizasyon şebekesi için ihale hazırlıklarını bitirdi. İhale tarihi, 15 Nisan 2014 Salı günü olarak açıklandı.
Foça Belediye Başkanımız Gökhan Demirağ, açılan davalar ve engeller nedeniyle 4 yıl geciken Yenifoça İleri Biyolojik Atık su Arıtma Tesisi’nin ihale tarihinin, 15 Nisan 2014 olarak açıklanmasını, sevinçle karşıladıklarını belirtti.
Çevre yerleşimlerde bugüne kadar gerçekleştirdiği artıma yatırımlarında arıtma tesisi ile kanal sistemini bir bütün olarak hayata geçiren ve modern bir alt yapı sistemi kuran İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Yenifoça’ya, kanal şebekesi de döşeyecek. Yaklaşık 2 yıl sürecek bir çalışmanın ardından Yenifoça; fosseptikten kurtulacak, evsel atıklar arıtmadan geçirilecek.
Cumhuriyet Mahallesi, Korucak Mevkii’nde 26 bin metrekarelik alanda inşa edilecek tesis, günde 10 bin metreküp evsel atık su arıtacak. Avrupa standartlarında inşa edilecek tesis, azot ve fosfor giderimini sağlayacak. Koku giderim sistemi de yer alacağı tesiste, arıtılmış sular UV ile dezenfekte edilecek.
İZSU Genel Müdürlüğü’nün Yenifoça Arıtma Tesisi için hazırladığı uygulama projesi, 2010 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca onaylandı. Arıtma tesisinin yapılacağı parsellerin kamulaştırma işlemlerinin tamamlanması ve arıtma tesisine bağlantıyı sağlayacak servis yolu ile ilgili olarak açılan imar planına itiraz davasının neticelenmesi beklendi. Dava, geçtiğimiz ay İZSU lehine sonuçlandı. Ayrıca arıtma ile birlikte yapılması gereken kanalizasyon sisteminin geçtiği bazı güzergâhlarda sit alanları olması nedeniyle ilgili kurumların izinleri alındı.
Karayolları güzergâhında bulunan kanalizasyon hatlarını yapılabilmesi için Karayollarının gerekli izni vermesi yaklaşık 2,5 yıl sürdü, nihayetinde onay aşamasına gelindi. İZSU Genel Müdürlüğü, Ocak ayı itibariyle Yenifoça kanalizasyon projesi yapım ihalesine çıkabilmek için tüm teknik çalışmaları tamamladı. Karayolları Genel Müdürlüğü’nce protokolün onaylanmasının ardından ihaleye çıkıldı.
 

Anket

FOÇA BELEDİYE BAŞKANI FATİH GÜRBÜZ'ÜN YENİFOÇA'YA YAPTIĞI HİZMETLERDEN MEMNUNMUSUNUZ?
Toplam 37 Oy

Hava Durumu