YENİFOÇA SEMT POLİKLİNİĞİ, TÖRENLE AÇILDI

 Foça Devlet Hastanesi-Yenifoça Semt Polikliniği, Yenifoça’da yaşayan ve tatil amacıyla yöremize gelen halkımızın, sağlık problemlerinin yerinde giderilebilmesi amacıyla hizmet verecek.

Yenifoça Semt Polikliniği, 31 Ekim 2013 Perşembe günü gerçekleştirilen bir törenle açıldı. Açılış törenine; Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge, Foça Belediye Başkanımız Gökhan Demirağ, İzmir Kuzey Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Prof Dr. Osman Nuri Dilek, Foça Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Osman Uçmaz, İl Genel Meclisi Üyelerimiz, bazı Belediye Meclis Üyelerimiz, Foça Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Günal Menemenli, Menemen Ticaret Odası Başkanı Yılmaz Güral, muhtarlarımız, CHP Foça İlçe Başkanı Günal Biçer, AK Parti Foça İlçe Başkanı Av. Kadir Özgirgin, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, sağlık çalışanları ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.

Foça Belediyesi ve İzmir İl Sağlık Müdürlüğü arasında yapılan protokolün ardından, Foça Devlet Hastanesi’ne tahsis edilen; Yenifoça Fevzi Çakmak Mahallesi, sahil caddesi üzerindeki eski belediye hizmet binası, semt polikliniği olarak düzenlendi. Eski, belediye hizmet binası, bundan böyle; İzmir Kuzey Kamu Hastaneler Birliği, Foça Devlet Hastanesi-Yenifoça Semt Polikliniği olarak,  halkımıza hizmet verecek. Binanın poliklinik olarak hizmet verebilmesi için gerekli olan tamir ve tadilatı işleri de Foça Belediyesi tarafından yapıldı. Polikliniğin, sağlık araç ve gereçleri ise İzmir İl Sağlık Müdürlüğü tarafından sağlandı. Foça Devlet Hastanesi Semt Polikliniği’nin; Çocuk Polikliniği, Diş Polikliniği, Göğüs Polikliniği, Enjeksiyon-Pansuman ve Kan Alma Birimlerinde, uzman doktorlar ve sağlık personeli görev yapacak.

Poliklinik binasının açılışı öncesinde, gerçekleştirilen konuşmalarda, Foça Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Osman Uçmaz; ‘‘Foça halkımıza, etkin ve kaliteli sağlık hizmetinin sunulabilmesi için düzenlenen; Yenifoça Semt Polikliniğimizin açılışı, hepimize gurur vermekte. Yenifoça Semt Polikliniğimiz, özellikle yaz aylarında nüfus sayısının artmasıyla birlikte, daha dinamik bir şekilde çalışacaktır. Şu an itibariyle, mevcut çalışma şeklimiz içinde; bir göğüs hastalıkları uzmanımız, bir çocuk hastalıklar uzmanımız ve bir diş hekimi arkadaşımız aktif bir şekilde çalışacaklardır. İhtiyaçlara göre, vatandaşlarımızın taleplerine göre; çeşitli değişiklikler yapmayı planlıyoruz. Yenifoça Semt Polikliniğimizin kurulmasında emeği geçen tüm kuruluşlara, özellikle Sayın Belediye Başkanımız Gökhan Demirağ’a çok teşekkür ediyorum. Gerçekten çok büyük katkı sundular. Vatandaşlarımıza, milletimize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum.’’ dedi.

İzmir Kuzey Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Prof Dr. Osman Nuri Dilek ise; ‘‘Doğrusu çok güzel bir gün. Bu güzel günde, kısaca duygularımı ifade edeyim. —İnsanı yaşat ki, devletimiz yaşasın- ilkesiyle hareket eden Bakanlığımızın, hizmetin vatandaşımızın ayağına getirilmesi adına, bu tür semt poliklinikleri ve hizmet alanı açılışları bölgemizde yapmaya devam edecek inşallah. Bu binanın bize bu anlamda; tahsisinde, hazırlanmasında ve sunulmasında katkısı olan Belediye Başkanımız Gökhan Demirağ’a ve Foça Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz. Umarız Foçamıza, Foçalı vatandaşlarımıza çok iyi bir hizmet alanı sunacaktır. Ben, bu vesile ile başka bir şey daha söyleyeyim; Foça merkezde yapmak istediğimiz yeni hastanemiz ile ilgili toprak analizleri bitmek üzere. Sanıyorum, önümüzdeki yıl içerisinde; öncelikle 50 yataklı olarak planlanan, daha sonra 75 ve ihtiyaca göre yatak sayısı arttırılabileceği yeni bir hastane binası yapma planımız da hızla ilerlemektedir. Yenifoça Semt Polikliniği’nin hayırlı olmasını diliyorum.’’ dedi.

Foça Belediye Başkanımız Gökhan Demirağ’da;‘‘Foça Devlet Hastanesi Baş Hekimimizin, Belediyemize müracaat ederek; Yenifoça’da bir semt polikliniğini açma isteğini bizlere ilettiği andaki heyecanımız, yapım aşamalarındaki şevkimiz ve bugünkü ulaştığımız nokta, bizleri çok mutlu etti. Bu anlamda Baş Hekimimiz nezdinde; Sağlık Bakanlığı’na ve Genel Sekreterimize, bir Foçalı olarak, Yenifoçalı olarak, teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunmak isterim. Amacımız, bir an önce semt polikliniğimizi hizmete açmak olması dolayısıyla da; eski belediye binamızın iç bölgesini, süratli bir şekilde onardık ve iyileştirdik. Dış cephesini de önümüzdeki günlerde, Yenifoça siluetine uygun olacak, taş ile kaplayacağız. Ama bu süreç içerisinde de semt polikliniğimiz, faaliyet gösterecek. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum. Foçamıza ve Yenifoçamıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Hastane çalışanlarımıza da başarılar diliyorum.’’dedi.

Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge’de;‘‘Yenifoça beldemiz, özellikle yaz sezonunda artan nüfus yoğunluğuyla, hareketli kalabalıklara hizmet edebilen beldemizdir. Bundan önce burada, nöbetçi hekim uygulaması ile sağlık hizmeti gerçekleştiriliyordu. Tabi ki, bu uygulamada bazen istediğimiz seviyede hizmet sunma imkânı bulamıyorduk. Ancak bugünden itibaren, açılan bu semt polikliniğimiz sayesinde, üç uzman hekimle başlıyoruz. Çocuk, göğüs ve diş. Bundan sonra da halkımızın ihtiyacına göre, vatandaşlarımızın taleplerine göre, hekim rotasyonu ile hizmetler sunulmaya devam edilecek. Vatandaşımız, insanımız her şeyin en iyine layık. Bu fikri ortaya çıkaran arkadaşlarımıza, bu binanın tahsisine katkı sunan arkadaşlarımıza ve burada çalışacak olan arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Bu hizmet, gerçekten; gerçek ihtiyaçları giderecek bir nokta atışı. Büyük bir hizmet. Hepimize, Foçamıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.’’ dedi

 

Anket

ANKETLERİMİZLE YENİ FOÇANIN NABZINI TUTUYORUZ.
Seçenek yoktur!


Hava Durumu