CUMHURİYETİMİZİN 90.YIL COŞKUSU FOÇA 'YI SARDI

 Cumhuriyetimizin Kuruluşu'nun 90. Yılı, Foça'da; coşku ve gurur dolu törenler ve etkinliklerle kutlandı. Kutlamalar, 28 Ekim 2013 Pazartesi günü, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na; Foça Kaymakamlığı, Foça Garnizon Komutanlığı ve Foça Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunulmasıyla başladı.

                28-29 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilen tören ve etkinliklere; Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge, Garnizon Komutanı Tümgeneral Yusuf Kaya, Amfibi Grup Görev Komutanı Tuğamiral Sinan Azmi Tosun, Belediye Başkanımız Gökhan Demirağ, Hakim-İsmail Emrah Sancılı, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Zorlu, İlçe Emniyet Müdürü Burhan Bahadır İçmegiz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Celal Yıldız, Askeri Erkan, İl Genel Meclisi Üyelerimiz, Belediye Meclisi Üyelerimiz, Daire Amirleri, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler ile çok sayıda vatandaşımız katıldı.

                29 Ekim Salı günü programı, saat 10.00'da, Kaymakamlık Makamı'nda gerçekleştirilen Tebrikat Töreni ile başladı. Tebrikat Töreni’nin tamamlanmasının ardından, Foça 11 Eylül Stadyumu'ndaki kutlama programına geçildi. Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge, Amfibi Grup Görev Komutanı Tuğamiral Sinan Azmi Tosun ve Belediye Başkanımız Gökhan Demirağ; halkımızın ve törene katılanların bayramını kutladı. İstiklal Marşımız eşliğinde şanlı bayrağımız, göndere çekildi. Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasını yaptı. Ulugölge, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün sözlerinden alıntılar yaptığı konuşmasında; ''Ulusumuz, kendisini çağdaş dünya ile buluşturan ve özgürlük ortamı yaratan Cumhuriyeti korumaya ve sonsuza dek yaşatmaya kararlıdır. Cumhuriyet, bağımsızlık ve özgürlük savaşımızda sırasında temelleri atılan, Türk İnsanı'nın çağdaş dünyanın kavram ve değerleriyle buluşmasını, uygarlığın olanaklarından en iyi biçimde yararlanmasını amaçlayan bir yönetim biçimidir. Ülke olarak geldiğimiz yeri, hiçbir zaman yeterli görmemeliyiz. Ülkemizin gelişmesi için daha çok çalışmalı ve yeni kuşaklara, yurttaşı olmaktan gurur duyacakları güçlü bir ülke bırakabilmek için, birlikte çaba göstermeliyiz. Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet, Türkiye'nin çağdaş ve demokratik bir ülke olarak varlığını ve gelişmesini sürdürmesinin en önemli güvencesidir; aydınlık yarınlara ulaşılmasında en büyük güvencemiz de, Türk Ulusu'nun, birlik ve beraberliği, yurdunu ve bağımsızlığını her şeyin üstünde tutan yaşam felsefesidir. Tüm yurttaşlarımızın, bu bilinçle, Cumhuriyetin çevresinde kenetleneceğine ve onu yeni eserlerle yücelterek, geleceğe güçlü bir biçimde taşıyacağına olan inancımız sonsuzdur.'' dedi. Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge'nin konuşmasının ardından; FoçaFolk Derneği Folklör Ekibi, ‘‘Zeybek’’ gösterisi sundu, öğrenciler tarafından, Cumhuriyet temalı şiirler okundu. Cumhuriyetimizin Kuruluşu'nun 90. Yılı Kutlama Programı çerçevesinde düzenlenen; atletizm yarışmaları ve halı saha futbol turnuvası ile resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere, ödülleri verildi. Foça 11 Eylül Stadyumu'ndaki program, coşkunun doruğa çıktığı geçit töreni ile sona erdi. Daha sonra, törene katılan protokol ve beraberindekiler, Foça Denizciliği Tanıtma ve Yaygınlaştırma Merkezi ziyaret etti.

                90. Yıl kutlamaları, Foça Belediyesi tarafından düzenlenen; Fener Alayı ve Cumhuriyet Şöleni ile devam etti. Fener Alayı, 29 Ekim akşamını ışıl ışıl aydınlattı. Yüzlerce vatandaşımız, ellerindeki meşalelerle; Büyük Türk Bayrağı ve Atatürk posterini taşıyarak ve Behçet Kemal Çağlar’ın ‘‘Onuncu Yıl Marşı’’nı seslendirerek yürüdü.

Kutlamaların finali, Foça Belediyesi Yeni Plaj Tesisleri'nde gerçekleştirilen ‘‘Cumhuriyet Şöleni’’ ile yapıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanımız Gökhan Demirağ; Ruşen Eşref Ünaydın’ın ‘‘Atatürk'ü Özleyiş’’ isimli eserinden bir bölüm okudu ve programa katılanların, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı. Foça Kent Konseyi Kültür Sanat Çalışma Grubu Korosu; Andımızı ve İbrahim Minnetoğlu’nun ‘‘Atatürk İlkeleri’’ isimli eserini seslendirdi. Programa katılanlar, klasik tango şarkıları ve Oğuzhan Çakırefe’nin gitarıyla seslendirdiği şarkılar eşliğinde dans etti. Foça Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu, Şef Ergin Kayran yönetiminde; Atatürk’ün sevdiği şarkılardan oluşan mini bir konser verdi. Türk Bayrağı şeklindeki baklava, ilgiyle izlendi. Cumhuriyet Şöleni, kutlamaya katılanların hep birlikte seslendirdikleri ‘‘Onuncu Yıl Marşı’’ ile sona erdi.

 

Anket

FOÇA BELEDİYE BAŞKANI FATİH GÜRBÜZ'ÜN YENİFOÇA'YA YAPTIĞI HİZMETLERDEN MEMNUNMUSUNUZ?
Toplam 37 Oy

Hava Durumu