YOLUMUZU YAPIN ARTIK

YOLUMUZU AÇIN ARTIK

İZSU Genel Müdürlüğü’nün, Yeni Foça’daki dere yataklarını taşkınlara karşı korumak için yaptığı ıslah çalışmalarında sona yaklaşıldı. Ancak yaklaşık bir buçuk yıldır süren çalışmalarda dere yataklarının geçtiği karayollarındaki tüneller nedeniyle bozulan yollar ve bağlantılar bir türlü yapılmıyor.

Yeni Foça’ya  Aliağa istikametinden gelen ve belde merkezine bağlayan Karagöz caddesi üzerindeki dere yatağı küprüsü bir yıldır tamamlanıp sağlıklı bir şekilde hizmete açılamadı. Yenifoça’ya gelenlerin ilk önce karşılaştığı bu manzaraya bir anlam veremezken belde sakinleri bir yıldır açılamayan yol nedeni ile isyan ediyor. Dere yatağına yapılan tünel nedeniyle uzunca bir süre cadde önce düzgün bir uyarı levhası dahi konulmadan trafiğe kapatıldı. Köprü yapılmasından sonra ise yol ile tünel arasında yaklaşık bir metrelik bir kod farkı oluştu. Caddeyi trafiğe açmak isteyen yetkililer bu kod farkını rastgele doldurup yolu açtılar. Fakat aylar geçti henüz yolda herhangi bir iyileştirme yapılmadığı gibi hava şartları nedeniyle yer yer göçükler oluşunca araçların altları yere sürtünmeye başladı.

Aynı şekilde Yeni Foça’nın merkezinde de dere yatakları ile yolların birleştiği geçitlerde sıkıntılar yaşanıyor.

Yeni Foça sakinleri, bozuk yollarda maddi hasarlı birçok kaza yaşandığını belirterek sezonla birlikte nufusun hızla artığına dikkat çekerek, can kaybı olabilecek bu bozuk yolların bir an önce onarılmasını istediler.

İZSU Genel Müdürlüğü’nün hazırladığı proje doğrultusunda ilçe, belde ve köylere giden ekipler, kış aylarında taşkınlara neden olan derelerde ıslah çalışması yapıyor. İZSU Genel Müdürlüğü, Yeni Foça’da acil ıslahı yapılması gereken dereler için 2011 yılında ihaleye çıktı. İhaleyi kazanan firma ; Gaziosmanpaşa Caddesi üzerinde yer alan, Pazaryeri mevkiinde bulunan (Şaftlı Dere) ve Yasemin Sokak’tan geçen 3 dere yatağı ve kolları ıslah etti.  Çalıimalara başlayan firma. hazırlanan çalışma programına göre, 4.5 kilometre uzunluğundaki dere tabanı düzeltirken  , derelerin üst havzalarında suyu geciktirecek 4 adet bent ile derelerin kenarına 6 bin 200 metre uzunluğunda korkuluk tamamlanmak üzere..

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2007 – 2011 yılları arasında Foça ilçesinde 9.3 milyon liralık yatırım gerçekleştirdi.

Yücel UYSAL/ Yenifoça

 

 

Anket

ANKETLERİMİZLE YENİ FOÇANIN NABZINI TUTUYORUZ.
Seçenek yoktur!


Hava Durumu