FOÇA'DA ARAÇ MUAYENESİ

Foça ‘da yeni sistem vize uygulaması başlamıştır. Vize ekibi aşağıda belirtilen günlerde Foça Sağlık Ocağı önünde hizmet verecektir. 2009 Yılı Teknik Muayene Harç Tutarları Otobüs, Kamyon, Çekici ve Tanker için : 165,20 TL. Otomobil, Minibüs, Kamyonet, Özel Amaçlı Taşıt, Arazi Taşıtı, Römork ve Yarı Römork için : 123,90 TL. Traktör (Römorklu ve Römorksuz), Motorsiklet, Motorlu Bisiklet : 63,70 TL. 2009 Yılı Araç Muayene Günleri
     
16 Ocak 20 Şubat 20 Mart
     
25 Nisan 15 Mayıs 19 Haziran
17 Temmuz 21 Ağustos 18 Eylül
16 Ekim 20 Kasım 18 Aralık

Araç Fenni Muayenesi Öncesinde Hazırlanması Gereken Belgeler Tüm Araçlar İçin :
Ruhsat : Trafik tescil belgesidir.

Fenni Muayene İzin Belgesi : Vergi dairesi veya bürolarından alınan ve aracın vergi borcu, trafik cezası ve OGS geçiş borcu olmadığını belirten belgedir.
Aracınıza ait ceza ve borç yok ise bu belge olmadan da TÜVTURK istasyonlarında muayene işleminizi başlatabilirsiniz. (Araç satışı ve devri için alınan 'ilişik kesme belgesi' ile işlem yapamadığımızı hatırlatmak isteriz.)
Trafik Sigortası:
Mali sorumluluk sigortası akit belgesidir. (İnsan taşımada kullanılmayan römorklar, kendilerini çeken motorlu araçların sigortasına dahildir.Bu araçlar için Mali Sorumluluk Sigortası akit belgesi talep etmemekteyiz.) LPG veya CNG takılı araçlar için: Gaz sızdırmazlık raporu:
LPG veya CNG takuılı araçlar için muayeneye gelmeden önce alınması gereken rapordur.LPG/CNG Ruhsatını,'Gaz Sızdırmazlık Raporu' yerine kabul edememekteyiz. Tadilat (tespit) muayenesi yapılacak araçlar için ek olarak:
Yetkili mühendis tarafından çizilen onaylı tadilat projesi ve hesaplarıdır. ARACINIZDA BULUNMASI GEREKEN EKİPMANLAR Bu ekipmanların eksikliğinin ağır kusuru olarak değerlendirildiğini ve bu nedenle muayene tekrarı gerektirdiğini önemle hatırlatmak isteriz.

Tüm araçlar için:

İlk yardım seti: Traktörler, motosikletler ve motorlu bisiklerlet hariç tüm motorlu araçlarda en az 1 adet. (TS 4019'a uygun)

Üçgen reflektör: Motosikletler ve Motorlu bisikletler hariç tüm motorlu araçlarda 2 adet.

Yangın Söndürme Cihazı: Sayısı, cinsi ve kapasitesi;araö sınıfına ve aracın kullanım amacına göre değişiklik gösterir.

Stepne: Motosikletler ve lastik tekerlekli traktörler hariç bütün araçlar ile tarım orman römorklarıda dahil olmak üzere tüm römorklarda her zaman kullanılabilir durumda bulundurulacaktır. Araç sınıfına göre diğer ek ekipmanlar:

Taksi otomobiller: Her zaman kullanılır durumda taksimetre.

Otobüs, kamyon ve çekiciler: 1 adet engel işareti.( veya onaylı)

Traktörler: Flaşörlü,yanıp sönen, sarı ışıklı,dönerli,uyarı lambası.

Şehirlerarası yük veya yolcu nakliyatı yapan otobüs, kamyon ve
çekiciler: Her zaman kullanılır durumda takograf.

Römorklar (traktör römorkları dahil) ve kamyonlar: Uygun boyutlarda ve yeterli sayıda arka işaret levhası( veya onaylı)

Traktör Römorkları: Azami hızı saatte 30 km'nin altında olanlarda 1 adet üçgen şeklinde arka işaret levhası ( veya onaylı )

Karayolu Taşıma Yönetmeliği' ne göre yetki belgesi almış yolcu taşımacılığında kullanılan araçlar: Her 10 koltuk için en az 1 adet boyun korsesi.

Motosiklerler ve motorlu bisikletler: Kask ve koruyucu gözlük. * Çalışma Saatleri : Pazar hariç her gün 08:30 - 17:30
 

Anket

FOÇA BELEDİYE BAŞKANI FATİH GÜRBÜZ'ÜN YENİFOÇA'YA YAPTIĞI HİZMETLERDEN MEMNUNMUSUNUZ?
Toplam 37 Oy

Hava Durumu