YENİFOÇA DERELERİNE 2,8 MİLYON LİRALIK NEŞTER

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Yenifoça’daki dere yataklarını taşkınlara karşı dizginleyecek. Bir yılda tamamlanacak çalışmalar 2 milyon 815 bin liraya mal olacak.

 

5216 sayılı yasayla sınırlarına dahil olan ilçe ve beldelerin en önemli çevre sorunlarından “evsel atıkların bertarafı” için arıtma tesisleri kuran İzmir Büyükşehir Belediyesi, diğer taraftan da yıllardır ıslah edilmeyen derelere neşter vuruyor. İZSU Genel Müdürlüğü’nün hazırladığı proje doğrultusunda ilçe, belde ve köylere giden ekipler, kış aylarında taşkınlara neden olan derelerde ıslah çalışması yapıyor. İZSU Genel Müdürlüğü son olarak, Yenifoça’da acil ıslahı yapılması gereken dereler için ihaleye çıktı.  Gaziosmanpaşa Caddesi üzerinde yer alan, Pazaryeri mevkiinde bulunan (Şaftlı Dere) ve Yasemin Sokak’tan geçen 3 dere yatağı ve kolları ıslah programına alındı.

 

Güvenli hale getirilecek;

 

Hazırlanan çalışma programına göre, 4,5 kilometre uzunluğundaki dere tabanı düzenlenecek, derelerin üst havzalarında suyu geciktirecek 4 adet bent ile derelerin kenarına 6 bin 200 metre uzunluğunda korkuluk yapılacak. Aynı zamanda dereler içerisinde yer alan kanal boruları iptal edilerek derenin yan tarafına alınacak. Ayrıca 2 kilometre uzunluğunda kanal borusu döşenecek. 1 yılda tamamlanacak bu çalışmalar sonrasında yıllardır mahalle halkının sıkıntılarına neden olan “dere taşkını” sorunu da çözülmüş olacak. İZSU Genel Müdürlüğü ayrıca merkezde ve Gencelli’de toplam 3 kilometrelik dere ıslah projesini de hazırlıyor.

 

İZSU Genel Müdürlüğü, 2009 – 2010 yıllarında Yenifoça’nın tüm şebekesini yenilemiş, yeni kuyular açarak bu turistik mahallenin yaz aylarında artan su ihtiyacını karşılamıştı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2007 – 2011 yılları arasında Foça ilçesinde 9,3 milyon liralık yatırım gerçekleştirdi.

 

 

 

Anket

FOÇA BELEDİYE BAŞKANI FATİH GÜRBÜZ'ÜN YENİFOÇA'YA YAPTIĞI HİZMETLERDEN MEMNUNMUSUNUZ?
Toplam 37 Oy

Hava Durumu