VAN DEPREMZELERİNDEN 100 KİŞİ FOÇA’DA GENÇLİK KAMPINA YERLEŞTİRİLDİ.

İzmir Valiliği ve kaymakamlıkların koordinesinde Van’dan getirilen toplam 800 depremzedenin 100 ‘ü Foça’da Gençlik kapına yerleştirildi.
İzmir Valisi M.Cahir KIRAÇ, Van'dan gelen 100 kişini yerleştirildiği Foça Gençlik Merkezindeki misafirleri ziyaretinde
yaptığı açıklamada, Van Valiliği Afet Koordine Merkezi'nin gönderdiği 800 afetzedenin yerleştirildiğini belirterek,"bin500 kişilik yerimiz hazır. Van Valiliği Afet Koordinasyon Merkezinin göndermediği, yönlendermediği hiç kimseyi afet yerleşim yerine alamıyoruz. Kendi imkanlarıyla da gelse teyidini alıyoruz. Şu ana kadar 800 nü ağırlamaya başladık." şeklinde konuştu.

Vali Kıraç, "Burada 100 kişi kalıyor. Van'daki eviniz gibi olmaz ama genede sizlere hizmet etmeye çalışacağız. Buraki yönetimde sizler söz sahibi olacaksınız. Yetkili Vali yardımcımız ve kaymakamızla birlikte sizlere okul, sağlık gibi her türlü yardımı yapmaya çalışacağız." şeklinde konuştu.

Ege Van Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı İshak Bayezit ise katkılarıdan dolayı Vali Kıraç'a teşekkür etti. Kıraç ise teşekküre lüzüm olmadığın bunu bir vazife ve kardeşlik olduğunu bunun unutulmaması gerektiğinin altını çizdi.

Daha sonra Vali Kıraç, yetkililerden bilgi aldı, kalınan odaları gezdi, depremzedelerin isteklerini sordu. Depremzelerden bazıları ise günler geçmesine rağmen deprem anını anlatırken göz yaşlarını tutamadıkları gözlendi.
 

Anket

ANKETLERİMİZLE YENİ FOÇANIN NABZINI TUTUYORUZ.
Seçenek yoktur!


Hava Durumu