İSTEYİNCE OLUYOR..TATLI SU ÇEŞMESİ AÇILDI.

Bu iş bu kadar kolaydı neden Ağustos ayı beklendi?

YeniFoça’nın onlarca yıldır tatlı su ihtiyacını karşalayan İzmir Caddesi üzerindeki çeşme yeniden açıldı. Belediye tarafından litresi 5 kuruşa su satışları başladı. Peki çeşme neden kapatıldı? Neden açıldı? Foça Belediyesi Basın Bürosu en ufak faaliyetleri bile Basın Bülteni ile duyururken neden binlerce YeniFoça’lıyı ilgilendiren bu konuda sessiz kaldı? Vatandaş günlerce çeşmelerin önüne elinde bidonlarla gelip söylenerek döndü?

İşin aslı tatlısu çeşmelerine su sağlayan borular ve Narezen Harmantepe’deki depoların yılların yorgunluguna dayanamayıp iflas etmesiydi. Artık depo patlıyor, su isale hattı ise yer yer çürümeler nedeniyle pis su hatta karışıyordu.

Konuya Belediye Başkanı Gökhan Demirağ geçde olsa el attı. Belki YeniFoça’daki ekipleri bu konuda kendisini bilgilendirmedi bilemiyoruz. Yazın başında yapılması gereken işler Ağustos ayında yapıldı. Su deposu onarıldı. Depodan, Çınar önündeki çeşmeye kadar yaklaşık 500 metre yeni plastik borularla hat döşendi. Şimdilerde Cumhuriyet parkı önündeki tatlı su çeşmesine uzatılıyor bu hat. Yaz olmasa da bu kış temiz ve kesintisin tatlı suyumuz akacak gibi.

Foça Belediyesi Basın bürosuna duyurulur.

Yücel UYSAL

 

Anket

ANKETLERİMİZLE YENİ FOÇANIN NABZINI TUTUYORUZ.
Seçenek yoktur!


Hava Durumu