FOÇA KENT KONSEYİ İLK TOPLANTISINI YAPTI.

  5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 76. Maddesi ve bu kanuna dayanarak hazırlanan Kent Konseyi Yönetmeliği gereğince oluşturulan; ‘‘Foça Kent Konseyi’’nin ilk toplantısı, Belediye Başkanı Gökhan DEMİRAĞ’ın sunumu ve idaresinde gerçekleştirildi.

Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’nde 5 Ağustos Cuma günü gerçekleştirilen Foça Kent Konseyi toplantısı; saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Toplantıda Belediye Başkanı Gökhan DEMİRAĞ, Kent Konseyi’nin kuruluş amacı ve kapsamı konularında bilgiler verdi.

Konsey Divanı, Konsey Başkanı ve Konsey Yürütme Kurulu Üyeleri’nin seçiminden önce Foça Kaymakamımız Kamil KÖTEN katılımcılara hitaben yaptığı konuşmada; ‘‘Şehirlerin, gelişmiş demokrasilerin bir gereği olarak; halkın ve sivil toplum örgütlerinin daha çok katılımı ile yönetilmesi gerekiyor. Bir yerleşim yeri ile ilgili alınan kararların, orada yaşayan bütün halk kesimlerinin bilgisi dâhilinde ve katılımı ile alınması gerekiyor. Kent Konseyi’nin Foça için hayırlı olmasını diliyorum.’’ dedi.

 

Anket

ANKETLERİMİZLE YENİ FOÇANIN NABZINI TUTUYORUZ.
Seçenek yoktur!


Hava Durumu