ÇAKMAKLI’DA DOĞAL GAZ SANTRALİ İÇİN 25 OCAK’TA ÇED TOPLANTISI VAR.

Çakmaklı Köyü Balatçık Mevkinde Işıksu Enerji A.Ş. tarafından 420 MWe/430 MW m kurulu güce sahip “Çakmaklı Doğal Gaz Santralı” kurulması planlanıyor.

Yatırım sürecinde Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) toplantısı düzenlenecek. Toplantı Çakmaklı Köy Kahvesinde 25 Ocak Salı Günü saat 14’00 de bölge halkının katılımıyla gerçekleştirilecektir.

Santrali yapacak firma Kolin Holding bünyeside faaliyet göstermektedir. Holdingin inşaat, enerji, liman işletmeciliği, madencilik, turizm-hizmet sektörlerinde faaliyet gösteren toplam  33 şirketi bulunmaktadır. Enerji sektöründeki faaliyeti ise 12 şirketi ile devam etmektedir. Bu şirketler:

  • 1999 yılında kurulmuş olan Akköy Enerji A.Ş., Türkiye’nin yenilenebilir enerji lisansına sahip en önemli enerji projelerinden olan, 97 000 000 ABD $ yatırım bedelli Akköy I HES ve 275 000 000 ABD $  yatırım bedelli Akköy II HES projelerinin yapımı ile 49 yıllık işletmesini elektrik üretim lisansı ile üstlenmiştir.  
  •  İzmir İli ve Tire ilçesinde 30 yıl süreli doğalgaz dağıtım imtiyaz hakkına sahip olan İzmir Gaz halen  tüketim miktarı olarak Türkiye’deki en büyük ikinci doğal gaz şirketidir.
  • 30 yıllık doğal gaz dağıtım lisansına sahip olan ESGAZ, ESKİŞEHİR ilinin doğal gaz dağıtım hizmetini yürütmektedir Eskişehir İlindeki doğalgaz yaygınlığını %90’a ulaştırmış Türkiye’nin ilk doğalgaz dağıtım şirketidir. Tüketim miktarı olarak  Türkiye’deki en büyük beşinci doğal gaz şirketidir.
  • NATURGAZ, toptan satış hakkı ile doğal gaz tedariği faaliyetini yürütmektedir.
  • KL ÇİMENTO,  ATLAS MAKİNE, TRUVA VE EFES DOĞAL GAZ A.Ş.,  enerji ve sanayi sektöründe yatırımlar yapmak amacı ile kurulmuştur.
  •  IŞIKSU ENERJİ A.Ş., hidroelektrik santrali kurarak elektrik üretimi faaliyetini yürütmektedir.
  • KOLEN Elektrik A.Ş. HİDRO-GEN A.Ş. elektrik üretimi  dağıtımı ve toptancılığını  faaliyetini yürütmektedir.
  •  ANC ENERJİ ÜRETİM ve TİCARET A.Ş. Artvin sınırları dahilinde 60 MW gücünde Altıparmak Barajı ve Hidroelektrik Santrali’ni yapıp işletmek üzere kurulmuştur.

Yücel UYSAL

 

Anket

FOÇA BELEDİYE BAŞKANI FATİH GÜRBÜZ'ÜN YENİFOÇA'YA YAPTIĞI HİZMETLERDEN MEMNUNMUSUNUZ?
Toplam 37 Oy

Hava Durumu