YENİFOÇA’DA YENİ SU ŞEBEKESİNE SU VERİLDİ. ABONELERİN YENİ ŞEBEKEDEN SU BAĞLANTISI 75 TL DEN BAŞLIYOR.

Yenifoça tarihinde belki en ciddi altyapı yatırımını yenilenen su şebekesi ile gördü. Özellikle yaz aylarında çekilen su sıkıntısını büyük ölçüde giderecek olan 91,5 km uzunluğundaki şebeke için 5 TL harcandı.

 Şebekenın tamamlanması ile 2010 yılının aralık ayından itibaren yeni su şebekesine de su verilmeye başlandı. Önümüzdeki birkaç ay içinde tüm aboneleri yenişebekeye geçirmek isteyen İZSU yetkilileri vatandaşları yeni şebeke bağlantılarını yapmaya çağırıyor.

Ancak, yeni şebekeden su almak için su saatlerinin müstakil konutlarda bahçe kapısının yanına , sitelerde tüm abonelerin site girişine , işyerlerinde de yeni şebekeye uyumlu tesisatın bağlantı yerine kadar getirilmesi şartı var. Aksi taktirde su bağlantısı yapılmıyor.

Yenifoça’da yaptığımız araştırmaya göre bu iş için tesisatçılar en az malzemeli 75 TL ücret talep ediyor.Ücret kullanılan malzemeye göre artıyor. Tesisatını bu koşullara uyduran aboneler YeniFoça Belediye binasında İzsu yetkililerini arayarak İzsu ‘ya herhangi bir ücret ödemeden yeni şebekeden su bağlantısının yapılmasını sağlıyor.  

Yücel UYSAL

 

Anket

ANKETLERİMİZLE YENİ FOÇANIN NABZINI TUTUYORUZ.
Seçenek yoktur!


Hava Durumu