FOÇA’DA TÜRK KADININA SEÇME VE SEÇİLME HAKKININ VERİLMESİNİN 76. YILDÖNÜMÜ KUTLANDI

Cumhuriyet Kadınları Derneği Foça Şubesi, Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının Verilmesinin 76. Yıldönümü nedeni ile Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’nde bir etkinlik düzenledi.

‘‘Türk Kadınının Seçme-Seçilme Hakkı ve Demokrasi’’ konulu söyleşi, Bilim Ütopya Dergisi İzmir Temsilcisi Emekli Edebiyat Öğretmeni  Nural GÜRAN’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Belediye Başkanımız Gökhan DEMİRAĞ’ın da katıldığı şiir korosu, Alaattin YİĞİT’in bağlaması eşliğinde Nazım Hikmet’in Kuvayi-Milliye Destanı’nı seslendirdi. Cumhuriyet Kadınları Foça Şubesi Başkanı Nuran AKOVA; ‘‘Milli Birlik ve beraberlik inancı ile gerçekleştirdiğimiz bağımsızlık mücadelemizin duygularını, dik duruşumuzu hatırlamayı ve hatırlatmayı amaçladık. Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının Verilmesinin 76. Yıldönümü nedeni ile düzenlediğimiz etkinliğimize katılanlara, koromuza ve Foça Belediye Başkanı Gökhan DEMİRAĞ’a teşekkür ediyorum.’’ dedi.

Etkinlik öncesi, Belediye Başkanı Gökhan DEMİRAĞ günün anısına bayanlara karanfil dağıttı.  DEMİRAĞ; ‘‘Bütün kadınlar özeldir, önemlidir ama Türk Kadınının tarihteki duruşu, konumu farklıdır. Bende önlerinde saygıyla eğiliyorum.’’ dedi.

 

Anket

ANKETLERİMİZLE YENİ FOÇANIN NABZINI TUTUYORUZ.
Seçenek yoktur!


Hava Durumu