İZMİR KALKINMA AJANSI UZMANLARI, FOÇA’DA

İzmir Kalkınma Ajansı tarafından proje tekliflerine açılan “Tarım ve Kırsal kalkınma” ile “Turizm ve Çevre” Mali destek Programları Foça’da proje hedef kesimine tanıtıldı.

 

Foça’da yapılan Bilgilendirme Toplantısında İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) uzmanları; Reha Midilli Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıda her iki destek programının içeriği, katılım şartları ve proje yazım- teslim- değerlendirme süreçleriyle ilgili kapsamlı bilgi sundu.

 

Toplantıda sunum yapan İZKA uzmanı Barlas Selçuk, İZKA’nın destek programlarına ilişkin tanıtım ve bilgilendirme toplantılarının diğer ilçelerde de yapıldığını ve yapılacağını belirterek, “Foça’dan destek programlarının içeriğine uygun proje başvuruları bekliyoruz. Desteklerimizle  ilgili her tülü bilgi izka.org.tr adresimizden alınabilir” dedi.

Selçuk, 15 Ocak’a kadar alınan başvurular neticesinde Şubat ayında ilçelerde Proje yazma Eğitimi verileceğini, projelerin Ajansa son teslim tarihinin ise 26 Mart 2010 olduğunu sözlerine ekledi.        

 

TARIM VE KIRSAL KALKINMA MALİ DESTEK PROGRAMLARINA BAŞVURULAR

İZKA uzmanı Selçuk, Tarım ve Kırsal Kalkınma Mali destek programı kapsamında 12 ay sürecek proje başına en az 30 bin en çok 450 bin lira destek sağlanacağını, kar amacı gütmeyen projelerin yüzde 50, güden projelerin yüzde 75'inin bu kaynaklardan karşılanabileceğini söyledi.

Selçuk, “Tarım ve kırsal kalkınma mali destek programı ile tarımda verimin arttırılması, tarım ve tarıma dayalı sanayinin rekabet gücünü yükseltmeye yönelik faaliyetleri destekleyerek kırsal kalkınmaya katkıda bulunacak projelere destek verilecek. Bu program çerçevesinde uygun bulunan bir proje asgari 30 bin TL, Azami 450 bin TL desteklenecek” dedi.

 

Selçuk, Tarım alanındaki desteklere; Kaymakamlıklar, Belediyeler, Köy Muhtarlıkları, Birlikler, Meslek Liseleri, Meslek yüksek Okulları, Odalar, Dernekler, Vakıflar, Tarımsal Amaçlı kooperatiflerin proje sunabileceğini söyledi.

 

TURİZM VE ÇEVRE MALİ DESTEK PROGRAMI

İZKA Uzmanı Barlas Selçuk, Turizm ve Çevre Mali Destek programına süresi 18 ayı geçmeyecek projelerin kabul edileceğini ifade ederek, “bu programda Tarihi ve kültürel dokunun korunması, Turizm değerlerinin korunup geliştirilmesi, Çevreyi koruyucu, atıkların bertarafı, hava, su toprak kalitesini izleme sistemlerinin kurulması, geri dönüşümü destekleyici projeler ile Çevre dostu ve yenilenebilir enerji teminine dönük projeler desteklenecek. Bu program için uygun görülen projelere Asgari 50.000 TL, Azami 600.000 TL tutarında destek verilecek” dedi.

 

FOÇA İÇİN ÖNEMLİ BİR FIRSAT

İZKA Uzmanı Barlas Selçuk, Foça’nın İZKA desteklerinden azami faydalanması gerektiğini ifade ederek, “Ülkemizin ekonomik kriz koşullarında, projesi olup da üretim yapmak, istihdam sağlamak isteyen tüm kurumlarımıza açık bu önemli fırsattan Foça olarak faydalanmalısınız. Çevre konusundaki hassasiyeti olan bir bölgede olmanızdan dolayı da çevre korumayı, geri dönüşümü ve atıkların bertarafını da içeren Çevreci projelerin bölge için çok önemli sonuçlar doğuracağını düşünüyorum” dedi.

 

Haber Deniz ALTIOK – Fotoğraf Şükrü Ercamat

 

Anket

ANKETLERİMİZLE YENİ FOÇANIN NABZINI TUTUYORUZ.
Seçenek yoktur!


Hava Durumu